вторник, 28 август 2012 г.

Туризмът в Цигов Чарк

Цигов Чарк и това лято не остана без почиващи, повечето хотели са пълни на поне 70%, което е добре за курорта и за бъдещите му посетители. Хубаво е, че все повече хора у нас започват да търсят и да се връщат към естественото – досега с природата. А по нашето Черноморие почти не останаха небетонирани места. За щастие финансовите интереси все още не са засегнали в такава голяма степен тази част на Родопите, и все още има красиви, непокътнати природни красоти.

Цигов Чарк става все по-известна дестинация. Хубавото на „курорта“ е, че е подходящ както за лятото с полянките си, така и за зимата, благодарение на ски пистата, за разлика от Пампорово или Албена, например, където извън рамките на съответния сезон има само работници.

В близост до Цигов Чарк има много какво да се разгледа. За щастие няма толкова възможности за нощен живот, което от своя страна не привличащи хора, които търсят място да се напият, сбият и трошат, като в някои други наши курорти. Напротив, самият район предлага обратното – чист въздух, красива природа, културни и исторически забележителности, прекрасна храна от района и забавления като походи, риболов, конна езда, офроуд, велотуризъм и други не толкова първични начини да направиш почивката си запомняща.

Хотелите в района на Цигов Чарк също не са кой знае колко скъпи, напротив, в сравнение с тези на морето и застроените зимни курорти, са често двойно по-евтини. Един уикенд за двама в стая с прекрасни условия в селище сред природата може да ви струва по-малко от 200лв с включена закуска, паркинг, Интернет . Личен опит :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар