събота, 7 септември 2013 г.

Почивка през есента?

Ето че на вратата ни вече чука „златният“ сезон – есента. Лятото, с всичките му дивотии, радости и емоции приключи. Но не тъжете! Както е казал поетът Дамян Дамянов – „Всеки делник има свойта красота“ и разбира се, и всеки сезон :)

И ако лятото е бил сезонът на забавленията на морето, то есента и зимата определено са много по-удачни за почивка – макар и само за един уикенд, в планината. Не е толкова трудно – ако имате автомобил, можете просто да отскочите до някоя близка планинска местност и да си направите пикник или просто разходка по някоя екопътека.

Добро предложение, ако живеете в Пловдив или София, са Западните Родопи. Това е вероятно най-богатата на забележителности планина и винаги има какво да разгледате там, или просто да се насладите на природата. За разлика от лятото обаче, добре е да се подготвите подобаващо ако ще изкачвате връх и да сте запознати с прогнозата за времето, тъй като през есента, както знаете, „насторението“ на планината лесно се мени.

Дестинациите, които бихме ви препоръчали, разбира се, са любимият Цигов чарк и романтичният Велинград; Единият е известен с красивия язовир, а другият – с минералните си извори, рехабилитационните и медицински центрове и всевъзможните спа глезотии за дамите.

Все още при добри условия бихте могли да отседнете на палатка, хижа, хотел или вила. Курортите и местността предлагат много и разнообразни възможности за настаняване, които могат да задоволят всеки вкус и да са според всеки джоб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар